Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση

 

Η φύση του Γράμμου φόρεσε τα γιορτινά της και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, αυτό το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Τα μονοπάτια των ελληνικών Άλπεων συναντούν τα μονοπάτια της σύγχρονης ιστορίας και σας καλουν να τα γνωρίσετε. Ευκαιρία λοιπόν, ν' απολαυσετε με τη παρέα σας το υπέροχο αυτό μέρος της Ελλάδος σ' ένα ηλιόλουστο χιονισμένο τοπίο.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά στις 12 από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με ένα σύντομο περίπατο στο δάσος και με την ξενάγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκυμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία .

Λόγω του μεγάλου υψομέτρου της περιοχής καλό θα είναι πριν έρθετε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 21853 για να ρωτήσετε για την κατάσταση του δρόμου.

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/